Artist, Antrenor vocal copii & adulți,

Fondator Music Haven

Prima oară când am întâlnit-o pe Andreea Șilochi, am discutat despre pasiunea ei pentru muzică și despre cum predă muzica într-un mod inovator, unic în România. Am vorbit despre destin și despre cum viața a ghidat-o către ceea ce iubește cel mai mult – muzica. Nu am putut să nu observ că avem un lucru în comun – amândouă am studiat Psihologia înainte de a ne urma chemarea sufletului (în cazul ei, muzica, iar în cazul meu, fotografia). Cu siguranță, psihologia ne-a ajutat mult în relațiile cu oamenii… ❤️


Am o mare admirație pentru cei care cântă – muzica mi se pare cea mai profundă formă de artă, cel puțin așa o simt eu. Iar să fii antrenor vocal, să ajuți copiii și adulții să își exprime vocea la adevăratul potențial, mi se pare absolut extraordinar. Vă las mai jos articolul scris de Andreea și sper din suflet să vă inspire să vă urmați chemarea, oricare ar fi aceasta! ❤️

Spune-mi câte ceva despre tine.


Sunt un om simplu, care iubește muzica și să-i ajute pe oameni să se conecteze cu emoțiile lor, prin intermediul ei, fie prin cântat, fie prin cursuri de voce. 💖


Sunt femeie, iubită, fiică, artist și antrenor vocal pentru copii și cântăreți.

Sunt fondatorul Music Haven, prima școală de voce din România care integrează psihologia în dezvoltarea emoțională și vocală a micilor și marilor artiști, având la bază studii în psihologie și o abordare științifică, dar, în același timp, adaptată fiecărui copil și adult care ne trece pragul.


Îmi face plăcere să ghidez voci de copii și adulți spre o exprimare liberă, încrezătoare și autentică.

Fiecare voce este unică, iar pentru mine este un privilegiu să descopăr noi glasuri care vor să se exprime sincer prin muzică și să se autodepășească. 💖

Care sunt valorile cele mai importante pentru tine?



Atât pe plan personal, cât şi profesional, cred în integritate, libertate, deschiderea spre învățare şi autenticitate. 💖


Ce te pasionează/motivează cel mai tare legat de ceea ce faci?


Zâmbetele celor pe care îi îndrum şi celor pentru care cânt. Atunci când închei o sesiune de voce şi văd că, de la teama de a ajunge la o anumită notă sau chiar de a cânta o melodie, ajungem împreună la dorinţă, inspiraţie, încredere şi motivaţie pentru a evolua, dar şi la entuziasmul până la următoarea sesiune sau performanţă scenică. Atunci când oamenii plâng sau zâmbesc (sau ambele) când cânt. Astea sunt momentele care mă motivează să continui şi să-mi spun: „Ăsta e drumul meu.”

Spune-mi 3 dintre calitățile tale ca persoană.


Sunt un om deschis, curios să afle, să cunoască, să se îmbunătățească. Citesc mult despre voce, dezvoltare personală şi psihologia emoțiilor, dar sunt pasionată şi de psihologia copilului.


Am o ambiție de neclintit în munca mea, dar şi în a trăi, în general. Nu încetez să lupt pentru visurile mele şi dacă întâmpin o situație sau un moment dificil, îmi iau lecțiile şi găsesc mereu puterea să merg mai departe.


Nu în ultimul rând, mă consider o persoană curajoasă, îmi place să îndrăznesc să visez şi să-mi ating obiectivele, atât pe plan personal, cât şi profesional.

Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc o carieră de succes în domeniul tău de activitate?


Nu ştiu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, fiind destul de tânără în acest domeniu, dar voi spune primele gânduri care mi-au venit în minte după citirea întrebării și care m-au ajutat pe mine.


Să fie ele însele. Să-şi asculte intuiția. Să aibă credința că toate momentele vin exact atunci când sunt pregătite pentru ele. 


Să testeze idei. Să investească în educația și dezvoltarea lor personală și profesională. Le încurajez să viseze, să se uite la ele cu sinceritate şi să-şi spună clar şi răspicat ce vor de la ele şi de la ceilalți. Să-şi dorească mai mult de la ele şi mai puțin de la cei din jur. Să spună NU comportamentelor, situațiilor şi ideilor cu care nu rezonează.


Să-şi asume responsabilitatea pentru orice încercare mai reuşită sau mai puțin reuşită. Să fie blânde cu ele şi să se înconjoare de oameni care cred în ele şi în potențialul cu care au fost înzestrate. Şi, poate cel mai important, să-şi lase vocea auzită.  ❤️

Spune-mi un moment de cotitură din viața ta, care te-a făcut să devii persoana care esti astăzi.



Un moment de evoluție pentru mine a fost atunci când am decis să merg cu totul înspre muzică. Eram în timpul primilor 3 ani ai Facultății de Psihologie şi ajunsesem să simt că trebuie să corespund unui standard pentru a reuşi, eram ca într-o cutiuță, mă comportam ca un psiholog cu toată lumea. Nu mă mai simțeam, deci, bine cu mine, renunțasem complet la mine, ca om. 


Atunci, primul meu profesor, văzând ceva diferit în mine, un lucru pe care eu nu am fost capabilă, la momentul respectiv, să-l văd, m-a încurajat să urmez cursurile de Pedagogie Muzicală. 


Mi-a luat ceva timp să rumeg acest “Cum ar fi dacă…?”. 


După 2 ani, aşadar, am revenit la prima şi unica mea pasiune, muzica. A fost printre primele cele mai bune decizii din viața mea pe plan profesional şi, de altfel, decizia care mi-a conturat pe mai departe viziunea de a deveni un artist şi un pedagog pasionat, care se dezvoltă continuu.