Florist

Elena Anne- Marie este o persoană creativă, florist talentat care s-a specializat pe evenimente unice și pline de semnificație. Am văzut-o transformând, împreună cu echipa ei, locuri pe care le simțeai reci și fără viață în locuri de basm, unde oamenii s-au putut bucura din suflet de evenimentul lor special.


Elena are acea capacitate de a da viață, prin flori și prin creativitatea ei, și mă bucur enorm tot timpul când colaborăm la nunți- știu că voi avea cadre altfel, știu că florile vor spune o poveste pe care eu să o surprind în fotografii.



Aflați mai multe detalii despre ea în rândurile de mai jos.

Spune-mi câte ceva despre tine.


Sunt Elena Anne-Marie, florist, specializat pe evenimente cu semnificație. 


Încântarea pe care viața mea cotidiană o poartă zilnic cu mândrie este CREATIVITATEA – cel mai mare atu care-mi inspiră viața profesională & personală, companioană nelipsită care-mi adăpostește ideile și gândurile ce mereu le translatez cu atenție și grijă în agendă.


Am început această călătorie, în industria floristică și de evenimente, încă de pe băncile facultății, mai exact în anul 2014. De atunci, până în prezent, creez scenografie de eveniment, atât pe meleagurile țării noastre cât și peste granițe: Italia ( Coasta Amalfitană, Toscana), Austria, Grecia, Cipru. 


Din anul 2020, împărtășesc cu profesionalism, bucurie & pasiune, toate cunoștințele mele în materie de floristică, către persoanele dorice să exploreze și să-și realizeze o carieră în această industrie.

În toamna anului 2022 am reușit să demarez unul dintre cele mai importante proiecte din carieră si anume, construcția unui atelier. Am visat de mult timp, la un spațiu mare, frumos și luminos, unde să putem lucra in armonie. 

Astăzi (2024), sunt recunoscătoare că te pot primi în propriul spațiu, care este exact așa cum visam cândva. 

Aici, se întâmpla magia, începem planificarea evenimentelor, realizăm conceptele, facem schițele, apoi, alături de colegii mei, începem transformarea acestora in realitate. 

Sunt recunoscătoare pentru ei- fără ei, evenimentele noastre nu ar arata la fel. 

Care sunt valorile cele mai importante pentru tine?


Creativitatea, Pasiunea, Ambiția, Frumosul și Respectul. 


Ce te pasionează/motivează cel mai tare legat de ceea ce faci?


Călătoria sau, poate mai bine spus, tot procesul prin care trec până la rezultatul final. Este o adevărată provocare să înțeleg ce-și doresc clienții, și să pot transforma toate aceste dorințe în realitate, sub amprenta propriului stil. 


În acest proces de lucru se naște creativitatea și evoluția, datorită tuturor provocărilor prin care trec. După fiecare eveniment simt că am învățat ceva nou, simt m-am dezvoltat și sincer îți spun, că iubesc acest proces, tare mult!

Spune-mi 3 dintre calitățile tale ca persoană.


Cum spuneam mai sus, creativitatea este una dintre ele, apoi aș adăuga, curajul și perseverența. 


Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc o carieră de succes în domeniul tău de activitate?


Aș începe prin a spune că e important mindset-ul cu care pornești la drum, să fie unul care te ajută să ajungi acolo unde îți dorești. 

Educația în acest domeniu- este foarte important să pornești cu un set de cunoștințe corecte în această industrie, acestea îți vor salva timp și resurse. 

Pe lângă cunoștințele floristice ai nevoie și de cunoștințe antreprenoriale, pentru a clădi o afacere sustenabilă. 

Peste toate acestea aș adăuga curaj, ambiție și perseverență, cu ele poți trece peste orice obstacol/ provocare care apare.