Ilustrator, profesor, SCRIITor

Iulia Burlac este ilustratoare, scriitoare, profesoară. Dacă ați citit cartea Povestea lui Nter, să știți că desenele din carte sunt realizate de ea, și povestea este scrisă tot de ea. Iulia este o inspirație atât prin ilustrațiile ei frumoase și profunde, cât prin poveștile cu tâlc, care au capacitatea de a atinge sufletul și de a transforma.

Iulia este sora mea- o ființă care mi-a atins viața mai mult decât aș putea să exprim în câteva cuvinte, într-un articol. De multe ori, m-a inspirat prin curajul ei de a-și urma calea și sufletul. A îndrăznit să urmeze calea artelor, chiar dacă nimeni din familia noastră nu mai făcuse asta până atunci, și lumea se arăta sceptică în general față de succesul pe care l-ai putea avea într-un domeniu creativ. Exemplul ei m-a impulsionat să îmi urmez și eu sufletul și să dau la Facultatea de Fotografie, deși mi se părea atunci un vis imposibil și nebunesc. Sunt atât de multe lucruri pe care le-am învățat de la ea și care m-au ajutat să devin omul care sunt azi. Fără ea, viața mea ar fi fost cu siguranță mai săracă în iubire, în curaj, în claritate și inpirație. 💗 

Citiți articolul de mai jos despre ea.

Spune-mi câte ceva despre tine.


Sunt Iulia Burlac și sunt ilustrator. (www.iuliaburlac.ro) Ilustratorii transformă cuvintele unei povești în imagini, iar eu iubesc să fac asta. Bazându-mă pe o istorisire, pot să îmi imaginez niște detalii unice, care surprind esența descrisă în text. Desenul este prima mea dragoste și, de când am descoperit că, prin desen, poți să spui povești, nu am mai găsit altceva care să îmi aducă la fel de multă bucurie. De 5 ani sunt și profesoară la Liceul de Arte Corneliu Baba din Bistrița și trebuie să recunosc că munca cu elevii mei este o sursă de inspirație continuă.

Care sunt valorile cele mai importante pentru tine?


Creativitatea

Libertatea

Sinceritatea

Pasiunea

Empatia

Roboțelul Nter, care a ajuns foarte iubit de copii și părinți, este creația Iuliei. Ea a scris cartea și a ilustrat-o.

Ce te pasionează/motivează cel mai tare legat de ceea ce faci?


Ilustrația este pentru mine terenul meu de joacă: pot sa explorez și să inventez noi și noi lumi, personaje și idei. Ador libertatea cu care imi pot manifesta creativitatea de fiecare dată când iau in mână un creion, o pensulă sau o tabletă grafică! Îmi place foarte mult creez imagini care înfrumusețează această lume.

Spune-mi 3 dintre calitățile tale ca persoană.


Cred că sunt o persoană creativă, care se implică trup și suflet în ceea ce face, am un simț al umorului care mă ajută să trec mai ușor peste situațiile dificile din viață.

Iulia cu ultima cartea ilustrată de ea, Una. O carte pentru femei, de suflet și cu efect vindecător.

Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc o carieră de succes în domeniul tău de activitate?


Pe mine m-a ajutat foarte tare să am încredere în procesul creativ, să îmi ascult inima. Lasă-te ghidată de inspirație, nu o bloca cu mintea. De asemenea, mi-au prins foarte bine proiectele personale, unde mi-am putut exersa toată curiozitatea și mi-am permis să experimentez tehnici de lucru noi.