educator lamaze,

FONDATOARE CUIBUL BERZELOR & DOULA

Nora Niculescu este o deschizătoare de drumuri în România legat de ceea ce înseamnă educația pre și post natală. Ca mamă, știu cât de importantă este această educație, și cât de mult poate să ajute femeile într-un moment atât de important și vulnerabil din viețile lor. O admir pe Nora pentru că a creat o comunitate de mămici, Cuibul Berzelor, unde femeile pot împărtăși din experiențele lor și se pot conecta. Am făcut cu ea cursul Lamaze când eram însărcinată cu fiica mea, și mi-a plăcut enorm pasiunea cu care vorbește, căldura ei sufletească și implicarea ei față de viitorii părinți.

Spune-mi câte ceva despre tine.


Eu sunt Nora, mamă de Timi care are 10 ani jumate și mamă de Cuibul Berzelor, care are 14 ani și un pic. Psiholog ca formare, de 14 ani lucrez doar în zona educației pre și postnatale, zonă pe care m-am specializat și ultraspecializat în acești ani. 


Nu o să mă apuc să-mi enumăr diplomele, căci sincer, pentru mine, ele au valoare doar prin prisma modului în care mă folosesc de lucrurile învățate în toate cursurile prin care am trecut, ca să aduc mai mult și mai bine în interacțiunea mea cu părinții și în viețile lor. 


Mai îmi vine să vă zic că pe lângă că sunt educator prenatal Lamaze, mai sunt și doula la naștere și postpartum și Birth Story Listener. Și unic formator în toate astea în Romania. Experiența lucrului cu părinții și nașterea lui Timi m-au crescut și ele pe mine, fix în aceeași măsură în care i-am “crescut” și eu pe ei. 


Mă găsiți pe:

www.cuibulberzelor.ro

www.doula.ro

www.noraniculescu.ro


Și pentru că am muncit o lună întreagă să mă pregătesc pentru discursul de la TEDx de anul trecut, vă las și link-ul către speech-ul meu, în caz că aveți cândva 18 minute pentru a-l urmări:

https://www.youtube.com/watch?v=H8CTTbSOlGM 


Luciana e mămică a mea și a Cuibului și mă bucur din cale afară că sunt parte din acest proiect de suflet al ei și că s-a gândit și la mine!  

Am fotografiat-o pe Nora în timpul unui curs de Lamaze, pregătind viitorii părinți pentru întâlnirea cu bebele lor.

Care sunt valorile cele mai importante pentru tine?


Cele mai importante valori pentru mine sunt integritatea, loialitatea și calitatea relațiilor cu ceilalți. 


Ce te pasionează/motivează cel mai tare legat de ceea ce faci?


Cel mai tare mă motivează faptul că pot contribui la o bază mai sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, pentru noile familii - părinți și copii deopotrivă.


Sunt pasionată de psihologia umană, de dezvoltarea noastră pe toate planurile și de capacitatea noastră de a (ne) iubi și de a fi în serviciul celorlalți. Și dedic o mare parte din timpul meu acestor arii, cu atât mai mult cu cât pe urmă, aduc tot ce descopăr în abordarea mea de la cursurile pe care le susțin sau în consilierile pe care le fac.

Spune-mi 3 dintre calitățile tale ca persoană.


Sunt caldă, empatică și nu judec, căutând mereu să înțeleg și perspectiva celuilalt. 


Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc o carieră de succes în domeniul tău de activitate?


Să se orienteze în primul rând după ce le dictează inima. Nimic din ce se poate face în acest domeniu de activitate nu poate fi făcut cu impact, decât dacă motivația e aceea de a lucra în serviciul celorlalți, cu scopul de a contribui la o experiență a lor mai bună. 


Apoi să continue să învețe și să nu se oprească la primul curs făcut. Deși fac de peste 14 ani ceea ce fac, în continuare particip la cursuri și cresc. 


Și, în egală măsură important, este lucrul cu propria persoană, pentru a deveni conștienți de credințele noastre, de punctele noastre sensibile, dar și de abilitățile care ne pot servi în munca noastră. 


Iar nu în ultimul rând, să caute un mentor bun, care să le ghideze în tot acest proces al creșterii lor profesionale. Călătoria devine infinit mai ușoară și mai accelerată cu un asemenea mentor alături!


nora-niculescu-ciubul-berzelor
nora-niculescu-ciubul-berzelor