fondatoare delicii sănătoase

Valentina Kirkosa- Savu este o femeie minunată, sufletistă și inovatoare. A avut curajul să deschidă cofetăria vegană & raw-vegană Delicii Sănătoase, într-o perioadă când în România (sau cel puțin în Cluj), conceptul de dulciuri sănătoase era foarte la început și întâmpinat cu destul de mult scepticism. Valentina pune suflet mult în rețetele ei, și asta se simte- te îndrăgostești de la prima înghițitură. Cel puțin la mine așa a fost, când am gustat prima ciocolată raw-vegană, și nu-mi venea să cred ce bună e. Oare ce o fi pus în ea? Aș fi tot mâncat, și asta în condițiile în care eu una nu sunt neapărat o iubitoare de dulciuri, ci prefer chestiile sărate. Iar de torturile de la Delicii Sănătoase vă zic doar că sunt delicioase, și aici închei, pentru că aș putea continua tot articolul descriind senzații gustative...


Din 2020 am început o colaborare pe termen lung cu Delicii Sănătoase- deși m-am ferit tot timpul de fotografii de produs, când Valentina mi-a propus să le pozez prăjiturile și torturile, am fost extrem de încântată. Asta pentru că ador produsele lor, făcute din ingrediente atent selecționate și de calitate, și pentru că îmi plac enorm și din punct de vedere vizual- mi se par pline de viață.


Acestea fiind spuse, vă prezint interviul cu Valentina, care sper să vă inspire!

Spune-mi câte ceva despre tine.


Sunt Valentina Kirkosa-Savu și în anul 2016 am fondat Laboratorul de cofetărie vegană și raw-vegană, Delicii Sănătoase, din Cluj-Napoca - https://deliciisanatoase.ro/ 


Totul a început cu pasiunea mea pentru alimentația sănătoasă. Am fost fascinată când am descoperit că există deserturi preparate fără făină, ouă, unt, lapte, zahăr rafinat sau arome. 


La Delicii Sănătoase punem foarte mult accentul pe ingrediente de calitate, curate și facem tot posibilul ca deserturile noastre să te răsfețe în timp ce te și hrănesc. 

Care sunt valorile cele mai importante pentru tine?


Dezvoltarea personală, stil de viață sănătos, familia, creativitatea, pasiunea, armonia interioară și exterioară, învățarea continuă. 


Ce te pasionează/motivează cel mai tare legat de ceea ce faci?


Faptul că pot oferi oamenilor  deserturi prietenoase cu corpul lor, mă motivează când văd că tot mai multe persoane sunt mai atente la ceea ce mănâncă și fac alegeri mai conștiente. Îmi place să creez noi rețete și sunt dornică să pot ajuta prin a oferi produse cât mai curate ca și ingrediente și cât mai variate. 

Spune-mi 3 dintre calitățile tale ca persoană.


Sunt o persoană pozitivă, mă concentrez mereu pe partea bună a lucrurilor, sunt creativă și curioasă. 


Ce sfaturi ai pentru femeile care își doresc o carieră de succes în domeniul tău de activitate?


Cel mai important este să faceți primul pas, să vă focusați pe cum puteți oferi oamenilor produse cât mai de calitate și să aveți răbdare…multă. :P